Fotobehang Kopen? Top 5 meest verkochte thema’s uitgelicht

Fotobehang Kopen? Top 5 meest verkochte thema’s uitgelicht


Ben je op zoek naar fotobehang, maar kun je geen keuze maken? Er zijn inderdaad heel veel verschillende soorten fotobehang. Niet alleen kun je kiezen uit verschillende materialen zoals papieren fotobehang en vlies fotobehang, maar ook uit honderden thema’s en motieven. Van mysterieuze bossen tot modern design behang en wat dacht je van speels Disney kinderbehang? Ook is het behang in verschillende afmetingen te verkrijgen.. Uiteraard is het belangrijk om exacte afmeting van jouw muur te weten bij het kiezen van fotobehang. Fotobehang bestaat uit meerdere banen.. hoeveel banen dat zijn, is natuurlijk erg afhankelijk van de grootte van jouw muur. Welk soort behang past nu het beste in een bepaalde ruimte? In deze blog wil ik je graag op weg helpen door onze top 5 meest populaire thema’s uit te lichten en tips te geven welk soort behang het beste in een bepaalde ruimte past.

1. Natuur fotobehang

Ben je een natuurliefhebber en wil je je woning een natuurlijke uitstraling geven? Dan is fotobehang met natuur motief een perfecte keuze voor jou. De keuze is enorm, de natuur heeft veel te bieden. Dieren, planten, bergen, bossen en prachtige landschappen. Fotobehang natuur brengt zoveel leven in jouw kamers - als behang in de woonkamer, slaapkamer of wat dacht je van badkamer? Met fotobehang van natuurbeelden zoals landschappen met bossen, meren en bergen in je slaapkamer kom je volledig tot rust. Wil je dat je woonkamer muur echt op opvalt? Kiest dan bijvoorbeeld voor behang met hout motief, steen behang of betonlook. Let wel op de grootte van het patroon bij het kiezen van je fotobehang natuur.. bij kleinere woonkamer kun je het beste kiezen voor behang met klein patroon zodat het niet te druk lijkt. Bij kleine ruimtes kun je ook het beste kiezen voor lichte kleuren.. donkere kleuren maken de ruimte optische kleiner.
Fotobehang Natuur

2. Fotobehang Bloemen

Behang met bloemen motief is tijdloos en past eigenlijk in elk interieur. Bloemen fotobehang hoeft niet altijd natuurlijk en romantisch te zijn. Bloemmotieven zijn ook op een unieke manier fascinerend in abstracte collages: bloemen alsof ze in waterverf zijn geschilderd, geometrische vormen afgewisseld met bloemranken of klassieke zwart-wit motieven van bloemen zetten creatieve accenten. De abstracte weergave van de bloemen en bloesems komen ook prachtig tot zijn recht in een moderne, minimalistische appartement.. Maak je slaapkamer romantisch door te kiezen voor ingetogen bloemmotieven met weinig bloemen en gereduceerde kleuren. In de woonkamer kun je daarentegen wel opvallende kleuren gebruiken. Ook kun je kiezen voor meer helderheid en opvallende motieven op je fotobehang met bloemen.
  
Fotobehang Bloemen

3. Fotobehang Bos

Van bospaden, bossen met stromende beekjes, tropische wouden, bossen vol kleurrijke bloemen en bomen tot aan zwart-wit prints van bossen, voor ieders wens is er wel een perfecte fotobehang bos. Wat dacht je van een mistig bos achter je bank of ruisende bergstroom naast de eettafel? Behang met bijvoorbeeld bamboebos kun je ook in de slaapkamer ophangen. De aanblik van een bamboebos werkt rustgevend en zorgt voor goede dromen. Of wat dacht je van een herfstkleurig fotobehang met de prachtige warme kleuren. Met herfst fotobehang breng je ontzettend veel gezelligheid en warmte in je woonkamer.

Fotobehang Bos

4. Fotobehang Disney

Wakker worden met een print van een prinses of een stoere actieheld, dat wenst toch ieder kind? Fotobehang met de klassieke motieven als Mickey Mouse, Winnie the Pooh, de Lion King of Cars tot de moderne helden als Darth Vader en Luke Skywalker voor jongens of de Disney-prinsessen Frozen Elsa, Assepoester of Belle voor meisjes, is nog steeds ontzettend populair. Fotobehang speciaal voor kinderen is uitermate geschikt voor de slaapkamer of de speelkamer. Maak elke kinderkamer persoonlijker met een held aan de muur!

Fotobehang Disney

5. Fotobehang Dieren

Fotobehang met dieren brengen de natuurlijke schoonheid van de wereld in jouw eigen vier muren. Een dwalende olifant in je woonkamer of een de koning der dieren die stilletjes over je waakt? Of een uitzicht over de Afrikaanse Savanne met grazende giraffes en zebra’s? Dieren fotobehang met exotische wezens zijn een echte blikvanger in je woonkamer. Fotobehang met Paarden, Tijgers of Giraffen brengen frisheid in jouw leefruimte en creëren rustige en ontspannende momenten. Wil je dieren behang in je slaapkamer? Zorg dan dat je zachte kleuren gebruikte of zwart/wit dieren behang zodat het niet te druk wordt.
Fotobehang Dieren

Fotobehang uitkiezen, laat je inspireren en informeren

Voordat je fotobehang uitkiest, is het erg belangrijk dat je je goed laat informeren. Bedenk ook eerst wat voor sfeer je wilt creëren in de ruimte, bij. kleine prints voor subtiel effect of grote prints om indruk te maken. Ook is het belangrijk dat je nadenkt wel effect het behang moet hebben.. meer ruimte, rust of meer sfeer. Zorg dat je de muur goed opmeet voordat je fotobehang bestelt. Vooral bij het fotobehang met motieven is het van groot belang dat je van te voren bekijkt of deze goed tot zijn recht komt op de te behangen muur.

Zoals je ziet hebben wij vele soorten fotobehang. Dit kan de keuze natuurlijk ook wat moeilijker maken. Het is belangrijk om te weten welke kamer je wilt behang. Zodra je dit weet, kan je het voor jezelf ook een stuk makkelijker maken. Wil je bijvoorbeeld je woonkamer behangen, dan hebben wij genoeg soorten fotobehang voor in de woonkamer. Het is in ieder geval belangrijk dat de soort fotobehang bij jou past!

Hierbij ook een aantal handige tips die je kunt gebruiken bij het behangen:
1. Ondergrond voorbereiding: De muur waarop het fotobehang geplakt wordt moet net als bij gewoon behang glad, vetvrij, droog en schoon zijn. Voor een mooi een strak resultaat, adviseren we om oud behang ook af te halen en dus niet behang over behang te plakken. Tip; zorg dat de ondergrond licht is en een egale kleur heeft zodat het eventueel niet door kan schijnen. Gewenste temperatuur in de ruimte is tussen 18-21ºC zodat het behang niet te snel droogt en daardoor loskomt van de muur. Teken op de muur een loodrechte lijn zodat je behang niet scheef hangt.
2. Lijm voorbereiden: Gebruik lijm dat geschikt is voor het aanbrengen op de muur en geschikt is voor vliesbehang.
3. Lijm aanbrengen: Breng de lijm met een behangplakroller direct op de muur aan (bij vliesbehang). Lijm bij voorkeur 1 á 2 banen vooruit, zodat het lijm niet voortijdig uitdroogt.
4. Behangen: Breng de strips voorzichtig aan. Heb je luchtbellen? Wrijf deze naar de zijkant met een spatel of een behang aandrukrol uit. Je kunt grote luchtbellen met een speld lekprikken en kleine luchtbellen verdwijnen vaak bij het opdrogen. Tip; gebruik een behangnadenroller voor een nog strakker resultaat.

Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen bij het uitkiezen van de ‘perfecte’ fotobehang.

Benieuwd naar onze collectie fotobehang? Bekijk hier alle Fotobehang >

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.