Hoe kun je een poster in je interieur gebruiken?

Het versieren van een kamer met posters is weer helemaal 'in'. Met een poster creëer je niet alleen een leuke sfeer, ook zijn ze ideaal om persoonlijke interesses weer te geven. Jouw favoriete auto, een motiverende quote en zelfs jouw favoriete vakantiebestemming kunnen veel prijsgeven. Het vormt een extra warm thuisgevoel en geeft de indruk dat er goed is nagedacht over de inrichting en accessoires. Maar hoe kies je een poster en kun je meerdere posters in een kamer ophangen?

Kies je eigen stijl

Als je meerdere posters naast elkaar wilt hangen, kies dan wel voor posters met dezelfde hoofd(kleuren), dit geeft rustige en overzichtelijke uitstraling. Zorg dat de posters enigszins dezelfde stijl hebben. Posters zijn uiteraard verkrijgbaar is diverse formaten. Een staande poster in afmeting 61x91,5 cm is een veel voorkomend formaat. Maar ook afmeting zoals 61x91,5 cm, 40x40 cm of 100x50 cm zijn ook erg populair. Voor een speels effect kun je kiezen voor posters in verschillende formaten. Voor meer evenwicht kies je voor poster in dezelfde formaat.

Poster voor een kinderkamer of tienerkamer

Een tienerkamer kun je erg leuk opvrolijken door één of meerdere posters op te hangen van bijv. de favoriete zanger, lievelings serie, acteur of tekenfilm van je zoon of dochter. Wat dacht je van een Avengers Poster met Captain America en Spiderman er op? Of een Harry Potter poster in een vintage style? Ook zijn de posters van games zoals Fortnite, The Legend of Zelda en BT21 erg in!

super stoere poster voor kinderkamer


Poster voor een mancave

Een mancave ruimte kan een zolderkamer, garage of een tuinhuisje zijn. Een kamer waar elke man recht op heeft! Een mancave kun je op verschillende manier inrichten. Een pooltafel installeren, een kroeg bar, playstation, een eigen mini-sportschool… passie moet er vanaf spatten.. Het is een ruimte waar een man zich eventjes volledig kan terugtrekken. De veel voorkomende dilemma als het om inrichten van een mancave gaat, is: wat doen we met de muren? Heb je wel eens gedacht aan een mooie artprint of een poster? Geef de kamer meer persoonlijkheid en sfeer in een stoere poster van van je favoriete artiest, film, sporter of game. Wat dacht je van een James Bond, Pulp Fiction, Muhammad Ali of een mooie poster van de filmklassieker The Godfather. Wil je een wat strak interieur? Kies dan bijvoorbeeld voor een zwart-wit poster.

vintage poster

Echter, in een mancave mag vrouwelijk schoon niet ontbreken.. kies voor een sexy en stijlvolle poster van Marilyn Monroe.

marilyn monroe posters

Poster voor in je slaapkamer

Misschien vind je het een gek idee of heb je er nog niet aan gedacht.. maar een poster kun je ook in je slaapkamer ophangen. Of het nou een kinderkamer, logeerkamer of the master bedroom is, voor elke kamer is er een geschikte poster te vinden. Je kunt het zo gek maken als je wilt.. wil je een oase van rust en ontspannenheid in je slaapkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor een rustgevende natuur poster?

Tip: je kunt een poster ook inlijsten met een mooie lijst lijst voor een chique uitstraling. Heb je een studentenkamertje en wil je deze iets persoonlijker en gezelliger maken?  

posters voor een slaapkamer

Hoe kan ik mijn poster het beste ophangen?

Er zijn veel mogelijkheden om een poster op te hangen. Met een posterstrip ophangsysteem hangt je poster altijd recht en komt deze goed tot zijn recht. Bovendien is het monteren met een posterstip een fluitje van een cent. Er zijn ophangsystemen met een ophangoogje en ophanggat. Bij een posterstrip met ophangoogje haal je een dun touwtje of nylondraad door de oogjes en hang je deze op aan een spijker of schroef. Onderste strip zorgt voor gewicht waardoor de poster mooi strak tegen de muur hangt. Het touwtje waarmee je de poster ophangt is dan wel zichtbaar. Wil je een iets strakkere uitstraling, kies dan voor een posterstrip met ophanggat. De bovenste posterstrip is voorzien van 1 ophanggat aan de achterkant zodat je deze aan een spijker/schroef kunt ophangen. Hierdoor heb je geen touwtjes nodig en hangt je poster mooi aan de muur. 

Of wat dacht je van een prikbord of een draadrek? Deze twee hebben als voordeel dat je meerdere posters naast elkaar kunt hangen en als je uitgekeken bent op je posters, dan kun je deze makkelijker vervangen.

Wil je gaten in de muur voorkomen? Voor een speels effect kun je een poster op de muur of je garderobekast met dubbelzijdige plakband of washi tape plakken. Hierdoor kun je ook wat makkelijker van posters wisselen!

Poster inlijsten?

Maak van je poster een echte blikvanger door deze in een stoere of juist een klassieke fotolijst in te lijsten. Je kunt alle posters inlijsten.. van een leuke quote tot je favoriete game. En wat dacht je van een zwart-wit James Bond en Marilyn Monroe poster in een mooie zwarte lijst naast elkaar op je muur? Ook kun je van je saaie wand in de woonkamer of de keuken een mooie fotowand maken door verschillende afmetingen van posters en fotolijsten te gebruiken. Zorg ook hierbij dat de kleuren bij elkaar passen of dat je eenduidige thema hebt.  

Een poster cadeau geven

Je herkent het vast wel.. er is weer een jarig en je bent geen idee wat je de jarige jet of job dit jaar als cadeau moet geven. Je bent inspiratieloos of hebt nog geen tijd gehad om een cadeau te kopen. Heb je wel eens aan gedacht om een poster cadeau te geven? Een poster is ideaal om cadeau te geven voor een verjaardag of een andere speciale gelegenheid uiteraard. Hoe origineel of persoonlijk wil je het hebben?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je alle kanten op met een poster. Je kunt deze ophangen in alle mogelijke kamers.. zelf een ingelijste grappige quote poster in je toilet kan erg leuk zijn. Poster zijn te verkrijgen in veel maten, thema's en stijlen. Een poster kun je ook al een cadeau geven.. erg origineel!
Ook het ophangen van de poster is erg makkelijk zijn.. met dubbelzijdig plakband, washi tape of aan een spijker of schroef ophangen. Bij het kiezen van een poster is het belangrijkste dat je kiest voor een poster die het beste bij je past.. ! 


Klik hier voor een overzicht posters en laat je inspireren

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.