Fotolijsten acrylglas, echt glas of anti-reflex; Wat is het verschil?

Fotolijsten acrylglas, echt glas of anti-reflex; Wat is het verschil?

Fotolijsten staan bekend dat ze meer sfeer aan een woning geven, maar ook komen jouw foto's of kunstwerk helemaal tot zijn recht. Toch zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een fotolijst wilt kopen, zoals de verschillende glassoorten. In deze blog kun je lezen over de soorten glas die wij hebben in onze fotolijsten en wat de voordelen hier van zijn. 

Wij maken gebruik van 3 verschillende glassoorten. Deze kunnen niet worden gekozen, maar staan wel altijd beschreven in de specificaties van het product. De verschillende glassoorten zijn; Kunststof Polyester Apet Anti-Reflex glas, Helder geslepen glas en acryl glas. Deze glassoorten hebben allemaal hun eigen voordelen. Om hier een beter inzicht van te krijgen moet je vooral even verder lezen. Zo weet jij snel genoeg welke glassoort bij jou past. Toch moeten wij wel even vermelden dat elke soort van uitstekende kwaliteit is. 

Fotolijsten

Kunststof Polyester Apet Anti-Reflex

Een vaak voorkomende glassoort is fotolijsten is onze Anti-Reflex kunstglas. Dit wordt vaak gebruikt, omdat het een hele goede werking heeft in een fotolijst. Het glas is namelijk UV-werend. Nou is dat ook niet het enige, want hoe vervelend is het wel niet dat glas spiegelt en je continu de weerspiegeling van iets wel ziet? Met dit Anti-Reflex glas hoef jij je daarmee niet meer druk te maken. Deze glassoorten spiegelt dus helemaal niet. Houdt er wel rekening mee dat je de matte kant op het kunstwerk ligt, anders kunnen de kleuren niet helemaal tot zijn recht komen. Fotolijsten met Anti-Reflex >

Helder geslepen glas

Helder geslepen glas, de naam zegt het al, het is echt glas. Met helder geslepen glas komt jouw foto of kunstwerk helemaal tot zijn recht. Doordat het speciaal geslepen en helder glas is, is het ook voor alles geschikt wat je in de lijst stopt. Het is natuurlijk extreem helder, maar het geeft ook een hele mooie uitstraling. Vaak zie je meteen als het helder glas is aangezien het meteen een hele uitstraling meegeeft. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat dit ook sneller kan breken. Let er dan ook zeker op dat je voorzichtig met de lijst omgaat. 
Fotolijsten Design Fiorito met glas >
Fotolijsten Home met glas >
Fotolijsten Trendstyle met glas >
Fotolijsten New Lifestyle met glas >

Acrylglas

Acrylglas wordt vaak nog wel eens vergeleken met echt helder glas, maar toch zijn er grote verschillen. Acrylglas is veel sterker dan echt glas. Het kan zeker tegen een stootje en met de goede behandeling blijft het er jaren lang mooi uitzien. Wat ook een voordeel is van acrylglas is dat het UV-werend is. Acrylglas is eigenlijk in onze gevallen altijd helder transparant. Zo wordt jouw foto of kunstwerk erg goed belicht. 
Fotolijsten met Acrylglas >

fotolijsten glassoorten

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.