Wat kun je allemaal doen met een fotolijst?

Wat kun je allemaal doen met een fotolijst?

inlijsten fotolijst

Wil je je woonkamer, kinderkamer, slaapkamer of een gamekamer meer sfeer geven en een persoonlijke touch maar je wilt de ruimte niet rigoureus aanpakken en niet te veel geld aan spenderen? Ook met een laag budget en in korte tijd kun je een ruimte omtoveren en meer sfeer en warmte creëren. Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld het ophangen van fotolijsten aan de muur. Bij een fotolijst denk je direct aan het inlijsten van een foto.. dat is natuurlijk helemaal prima.. maar met een fotolijst kun je veel meer!

Hieronder geven we je een aantal voorbeelden wat je nog meer in een wissellijst kunt inlijsten. En natuurlijk hopen we je met deze ideeën te kunnen inspireren zodat je je unieke fotolijst kunt maken en daarmee meer sfeer in je ruimte kunt brengen.

Heb jij een bijzondere maat fotolijst nodig en zie jij deze afmeting niet tussen onze collectie staan? Dan hebben wij daar natuurlijk zeker ook wat voor gevonden. Bij ons kun je namelijk je eigen fotolijst op maat kopen. Hier kun jij je eigen afmeting, kleur en lijst kiezen. Zo weet je helemaal zeker dat de fotolijst perfect voor jou is. 

Inlijsten van een posters

Posters zijn er in veel verschillende thema’s te verkrijgen. Hierdoor is een poster veelzijdig en kan en allerlei ruimtes gebruikt worden. Voor een kinder- of tienerkamer kun je een of meerdere posters inlijsten van bijv. de favoriete zanger, lievelings- serie, acteur of tekenfilm van je zoon of dochter. Een stoere poster van de favoriete artiest, film, game of sporter is een super stoere opties voor een mancave, gamekamer of een chill-ruimte. Voor een speels effect zou je kunnen kiezen voor meerdere lijsten in verschillende formaten.

Let wel op dat je kiest voor eenduidige thema of kies een hoofdkleuren om rust en overzichtelijkheid te bewaren. Heb je liever een strakke uitstraling, kies dan voor een zwart/wit collectie.

Inlijsten van een kunstreproductie

Wil je één van de reproductie meesterwerken van Andy Warhol, Monet of Van Gogh aan je muur ophangen? Een betaalbaar kunstdruk van een Oude Meester of een kunst met stillevens is een echte blikvanger in je ruimte. Een abstract kunstdruk met natuurlijke vormen past bijvoorbeeld erg goed in een slaapkamer. Kunstdruk leent zich uitstekend uit om ingelijst te worden. Voor het inlijsten van een kunstdruk kun je kiezen voor moderne of klassieke fotolijst frames. Een brede fotolijst met een brede passe-partout geeft een stijlvol en krachtig resultaat. Een houten of MDF fotolijst geeft een kunstdruk meer volume en komt het kunstwerk echt tot zijn recht. Bij een klassiek kunstdruk kun je bijvoorbeeld barok stijl fotolijst frame gebruiken.. deze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.
 fotolijs inlijsten

Fotobehang inlijsten

In eerste instantie klinkt het misschien heel gek, maar het inlijsten van fotobehang is helemaal niet zo gek. Heb je net een kamer behangt met mooi fotobehang en heb je een stukje over? Lijst het dan gerust in! Natuur behang, bloemen behang of behang met dieren zijn erg geschikt om in te lijsten. Heb je een saaie muur in één kleur? Lijst dan een stukje fotobehang in en hang deze op.. ook kun je bijvoorbeeld 2 lijsten gebruiken om het iets meer te laten opvallen. Tegenwoordig zijn ook fotobehang strips te verkrijgen. Het zijn lange stroken fotobehang in (bijv. 60x260 cm) van strak en abstract tot bos en steen motieven. Deze kun je uiteraard op je muur plakken zonder een lijst maar ze komen super mooi tot hun recht als je een frame om heen doet.

Fotolijsten

Het inlijsten van Diamond Paintings

Diamond Paintings zijn razend populair en een erg leuke hobby en bezigheid voor jong en oud. Ze zijn in allerlei formaten en afbeeldingen te verkrijgen. Ook is het mogelijk een painting van je eigen foto te maken.. hoe gaaf is dat! Een zelfportret, je huisdier of je favoriete vakantiefoto in duizend glinsterende diamantjes! Het plaatsen van de steentjes of diamantjes op een zelfklevend canvas is een ware klus. Als deze af is mag je dan ook terecht erg trots op jezelf zijn en verdient het kunstwerkje een mooie plek aan de muur! Lijst deze in en je hebt een adembenemend meesterwerkje in je kamer.

Houd wel bij het aanschaffen van een lijst rekening mee dat niet alle lijsten geschikt kunnen zijn voor diamond paintings. Vraag goed na of het profiel van het gekozen fotolijst type hoog genoeg is om naast het glas en achterwand ook nog een diamond painting te plaatsen. Als je een fotolijst bestelt met anti-reflex kunstglas, dan kan het zijn dat deze van dichtbij een beetje wazig kan zijn.

Gedroogde bloemen en blaadjes inlijsten

Natuur heeft het hele jaar door zoveel moois te bieden. In elk seizoen komt er weer iets nieuws tot leven. Prachtige bloemen in allerlei kleuren en bomen met in de lente en zomer hun fraaie groene bladeren en de intense oranje kleur in de herfst. Hoe leuk zou het zijn om het hele jaar door te kunnen genieten van dit natuurschoon? Of heb je een mooie herinnering aan die bos bloemen die je gekregen hebt en vind je het zonde om deze weg te gooien? Dan is wellicht het inlijsten van jouw favoriete bloemen een oplossing! Door de bloemen of blaadjes goed te drogen kun je ze inlijsten en een plekje geven aan je muur. Hierbij is het wel belangrijk dat je de bloemen goed droogt. Leg deze tussen papier of keukenrol onder een zwaar voorwerp en laat deze drie weken drogen. Daarna kun je ze voorzichtig uithalen en inlijsten. Op deze manier heb je een unieke en originele eye-catcher aan de muur!

Bekijk hier ons aanbod fotolijsten >

2 reacties

Hallo Edwin,

Hartelijk dank voor jouw reactie.

Wij kunnen geen overhemd inlijsten. Wel zijn veel van onze fotolijsten geschikt voor het inlijsten van overhemden.
Lijsten geschikt voor Diamond Painting kunnen daarvoor gebruikt worden.

Indien je aanvullende vragen hebt, stuur maar een e-mail naar de klantenservice. Dan kan ik je verder helpen.

Groeten,

Marga
Klantenservice
Your Decoration

Marga

Hallo,
Ik zou graag een overhemd ingelijst willen hebben.
Wat zou dat gaan kosten.

Groet,
Edwin

Edwin, Jansen

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.