Behanginstructie Wizard&Genius Papier Fotobehang

Behangen met papierbehang is niet moeilijk. Het is wel echter belangrijk dat je op een aantal dingen let. Hieronder een aantal stappen en tips om het behang goed aan te behangen.

Bestelling ontvangen
Controleer voordat je begint met behangen of je alles ontvangen hebt. Leg alle delen uit en leg deze in de juiste volgorde. Controleer vóór het aanbrengen je levering op fouten en of deze compleet is. Indien de levering niet correct is, meld dit gelijk aan onze klantenservice (eenmaal aan de muur geplakt, kun je fotobehang namelijk niet meer reclameren). Laat het behang 24 uur acclimatiseren voordat je deze aanbrengt om krimpen te voorkomen. Voor een optimaal resultaat dient de temperatuur van de te behangen ruimte tussen de 18-21ºC te zijn. 

1. Ondergrond voorbereiding
De muur waarop het behang geplakt wordt, dient glad, vetvrij, droog en schoon zijn. Voor een mooi een strak resultaat, adviseren we om oud behang ook af te halen en dus niet behang over behang te plakken. Zorg dat de ondergrond licht is en een egale kleur heeft zodat het eventueel niet door kan schijnen. Gewenste temperatuur in de ruimte is tussen 18-20 °C zodat het behang niet te snel droogt en daardoor loskomt van de muur.
Tip; Teken op de muur een loodrechte lijn zodat je behang niet scheef hangt. Veel muren staan ​​niet precies in een rechte hoek - dus bevestig het fotobehang vanuit het midden van de muur naar buiten toe en gebruik een waterpas, schietlood en potlood om een ​​horizontale en verticale hulplijn te tekenen.

2. Lijm aanbrengen
Gebruik lijm dat geschikt is voor het aanbrengen op de muur en geschikt is voor papierbehang. Breng de lijm met een behangplakroller direct op het behang (1 baan tegelijk). Laat de lijm op alle vellen precies 3 minuten intrekken/inweken en leg de geplakte stukjes papier niet op elkaar.

3. Behangen
Breng het behang aan op de muur. Het beste begint u met het deel links onder. Smeer de baan zorgvuldig en gelijkmatig in, let ook goed op de zijkanten. De ingelijmde delen mogen niet op elkaar gelegd worden. Laat een ingelijmd deel niet te lang liggen (1-2 minuten), begin meteen met het aanbrengen van de delen op de muur. Gebruik de vooraf aangebrachte markering om het eerste deel aan te brengen en strijk deze van boven naar onderen glad. Eventuele luchtbellen van middenuit naar de zijkant wegstrijken. Lijmresten op de afbeelding kunnen met een vochtige spons voorzichtig afgeveegd worden. Mocht een deel scheef zitten, dan deze direct voorzichtig verwijderen en opnieuw aanbrengen.

BELANGRIJK:
Papierbehang wordt altijd met een overlap op de muur geplakt. Bij het papierbehang van Wizard & Genius (W+G) is dit niet het geval, dit dient 'stotend' geplakt te worden.

4. Drogen
Het drogen moet heel langzaam gebeuren. Werk bij een kamertemperatuur van ca. 20°C en voorkom tocht (ramen gesloten houden, in de winter matig verwarmen). En tot slot, verwijder na het drogen voorzichtig met een snijmes de uitstekende randen.