Behanginstructie Wizard & Genius Vlies Fotobehang

Bestelling ontvangen
Controleer voordat je begint met behangen of je alles ontvangen hebt. Leg alle delen uit en leg deze in de juiste volgorde. Controleer of alle delen goed op elkaar aansluiten. Indien deze niet goed op elkaar aansluiten, meld dit gelijk aan onze klantenservice (eenmaal aan de muur geplakt, kun je fotobehang namelijk niet meer reclameren). Laat het behang 24 uur acclimatiseren voordat je deze aanbrengt om krimpen te voorkomen.

1. Ondergrond voorbereiding
De muur waarop het fotobehang geplakt wordt moet net als bij gewoon behang glad, vetvrij, droog en schoon zijn. Voor een mooi een strak resultaat, adviseren we om oud behang ook af te halen en dus niet behang over behang te plakken. Tip; zorg dat de ondergrond licht is en een egale kleur heeft zodat het eventueel niet door kan schijnen. Gewenste temperatuur in de ruimte is tussen 18-21ºC zodat het behang niet te snel droogt en daardoor loskomt van de muur. Teken op de muur een loodrechte lijn zodat je behang niet scheef hangt. 
Om de positie van de eerste baan te markeren, gebruik een waterpas en teken met een potlood een loodrechte hulplijn op de muur.

2. Lijm voorbereiden
Gebruik lijm dat geschikt is voor het aanbrengen op de muur en geschikt is voor vliesbehang. 

3. Lijm aanbrengen
Breng de lijm met een behangplakroller direct op de muur aan. Lijm bij voorkeur 1 á 2 banen vooruit, zodat het lijm niet voortijdig uitdroogt.

4. Behangen
Breng de strips voorzichtig aan. Heb je luchtbellen? Wrijf deze naar de zijkant met een spatel of een behang aandrukrol uit. Je kunt grote luchtbellen met een speld lekprikken en kleine luchtbellen verdwijnen vaak bij het opdrogen. Tip; gebruik een behangnadenroller voor een nog strakker resultaat.

Bekijk hier een instructievideo van Wizard&Genius / Wall-Art Fotobehang (youtube)

handleiding-vliesbehang