Een passe-partout zet je foto centraal

Een passe-partout zet je foto centraal

De juiste benaming is passe-partout, maar vaak kennen mensen het ook als een paspartoe of pas partour. Maar wat betekent passe-partout nou precies? De vertaling er voor is een ‘passeer-overal’. Om het heel simpel te zeggen is een passe-partout eigenlijk een omranding voor in jouw fotolijst, maar een passe-partout is nog zoveel meer. 

Een passe-partout is dus een kartonnen omlijsting voor in een fotolijst, maar dat is niet alles. Een passe-partout hoeft niet alleen voor opvulling te zorgen, maar het kan juist ook een essentieel gedeelte zijn voor jouw foto of kunstwerk. 

Een passe-partout kan hetgeen zijn dat jouw foto of kunstdruk juist nog meer laat stralen. Toch zijn er een paar factoren waar je even rekening mee moet houden.

Passe-partouts

Bedenk goed waar jij de passe-partout voor wilt gebruiken

Hoewel een passe-partout dus kan gebruikt worden om jouw kunstwerk net wat extra’s te geven. Heeft het ook nog functionele doeleinden. Het vult natuurlijk de lijst goed op, waardoor je foto perfect in de lijst past. Maar ook beschermt het je kunstwerk en dat wil natuurlijk iedereen.

Er zijn dus verschillende redenen om passe-partouts te gebruiken. Het kan voor de bescherming, opvulling, maar ook omdat het wat meer sfeer aan je foto geeft. Het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeelden meerdere foto’s in een lijst wil combineren, maar je wil er toch iets meer dimensie in creëren. Dan is het bijvoorbeeld tof om dan ook meerdere passe-partouts te gebruiken. 

Je kan dus vele kanten opgaan met een passe-partout. Het is natuurlijk wel makkelijk als je weet voor wat voor soort passe-partout je wilt gaan.

Wil je graag allemaal kleine lijstjes ophangen? Dan zijn onze passe partouts 30x40cm zeker geschikt voor jou. Met deze passe partouts krijgt jouw lijst een fotomaat van 20x30 cm. Het is daarom ook erg leuk als je hiervan meerdere lijstjes ophangt met verschillende foto’s. 

Alle kleuren passe-partouts vind je bij ons

Bij ons vind je verschillende kleuren aan passe-partouts. Je kunt voor klassiek wit of zwart gaan. Vaak wordt er gebruik gemaakt van neutrale kleuren. Dit zorgt er namelijk vaak voor een rustig geheel, zonder dat ze teveel aandacht trekken.  

Maar misschien ben jij wel helemaal in voor een rode of gele passe-partout. Een gekleurde passe-partout is heel leuk, maar wel belangrijk dat je deze goed combineert. Het kan de foto en de lijst wel weer net wat extra contrast geven. 

Passe-partouts

Heb jij bijvoorbeeld een kunstwerk waar gele accenten in zitten? Dan is het gebruik van een gele passe-partout hartstikke leuk. Door de gele passe-partout zal het kunstwerk ook echt eruit springen. Heb je veel rode accenten in je interieur? dan zou een rode passe-partout ook echt een mooi geheel vormen in jouw kamer. Voor welke kleur passe-partout ga jij?

Welke passe-partout heb jij nodig?

Passe-partouts zijn in diverse vormen en maten te verkrijgen. Houdt er wel rekening mee dat een passe-partout een lijstmaat en een fotomaat heeft. De lijstmaat geeft aan voor welke fotolijst het geschikt is. De fotomaat geeft aan de exacte maat waar de foto, poster, etc omheen komt. 

Ga je bijvoorbeeld voor passe partouts 40x50 cm, dan is de fotomaat 30x40cm. Een passe partout 40x50 cm is een ideaal formaat voor in elke kamer. Het leuke is ook nog eens dat je onze passe partouts in verschillende kleuren kunt krijgen. 

Als je eenmaal de grote van de lijst weet, dan weet je ook snel genoeg welke maat passe-partout je nodig hebt. Dus weet je de grootte die je nodig hebt, dan moet je alleen nog de juiste dikte van het karton kiezen. 

Een te dunne rand kan ervoor zorgen dat er nog steeds een lege rand rondom de foto ontstaat, maar een te brede rand kan een deel van de foto laten wegvallen. Bij een wat kleinere lijst kun je dan ook makkelijk gebruik maken van een iets smallere passe-partout, maar bij een grotere lijst is het wel mooier om gebruik te maken van een bredere passe-partout. 

Passe-partouts

Je wilt natuurlijk dat jouw foto of kunstwerk op het mooist worden gepresenteerd, dus kies bij ons de juist maat. De randen van de passe-partouts kunnen uitlopen van 3 tot 6 centimeter.

Genoeg om uit te kiezen

Met de vraag waar kun je een passe-partout kopen? Dan is het antwoord namelijk heel eenvoudig. Bij ons natuurlijk. Bij Yourdecoration.nl heb je talloze soorten passe-partouts in veel kleuren en maten. 

Een van de meeste gekozen maten is toch wel een passe partouts 50x70 cm. Bij een 50x70 cm passe partouts heb je een fotomaat van 60x80 cm. Met deze passe-partout en fotomaat heb jij zeker een ware blikvanger aan de muur hangen.

Ook kun je bij ons meteen de juiste fotolijst vinden. Dus heb jij een kunstwerk of foto die echt hoognodig ingelijst moet worden. Dan kun je bij ons zeker de perfecte fotolijst en natuurlijk de beste passe-partout vinden. Je grijpt bij ons zeker nooit mis. 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.